Hur lång tid tar en dränering att utföra?

Generellt kan man säga att en dränering tar mellan 1-2 veckor att utföra, de räknat på en husgrund för en villa som är mellan 80-120 kvadratmeter. Exakt hur lång tid ditt arbete tar beror på många olika faktorer, bland dem finns hur byggnationen runt huset som ska dräneras ser ut, samt vilken kvalitet det är på marken som ska grävas upp.


Hur länge måste jag vänta innan jag kan återställa min trädgård efter en dränering?

Innan du börjar med eventuella omplanteringar etc. rekommenderas vi att du väntar ca. 3 månader. Det är ungefär så lång tid det tar för jorden att sätta sig. Skälet till att du ska vänta är för att återställningen inte ska orsaka att jord sipprar ned i och förstör den nyligen gjorda dräneringen.

Kan man isolera och dränera på vintern?

Man kan utföra en dränering när som helst på året så länge som temperaturen inte understiger 20 minusgrader. Tvärtemot vad man kanske skulle kunna tro så finns det till och med vissa fördelar med att genomföra en dränering under vinterhalvåret. Om det är kallt så läggs uppgrävda jordmassor på hård mark, vilket gör det lättare att återställa tomten.

Vad kostar det att dränera huset i Borlänge?

Vad ett markarbete i Borlänge som exempelvis en dränering kostar beror på hur stort och komplext arbetet är. Precis som vi nämnde tidigare tar det åtminstone mellan 1-2 veckor i anspråk. Vi gör ogärna prisuppskattningar utan att först inspektera förutsättningarna på plats.

Planerar du att dränera om ditt hus i Borlänge? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så ser vi till att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra representanter.