Vilken årstid passar det bäst att dränera om huset i Borlänge?

Det går att dränera om oavsett årstid så länge temperaturen inte understiger 20 minusgrader. Det finns ett flertal fördelar med att dränera huset under de kallaste årstiderna oavsett om det är minusgrader. Det blir oftast enklare att återställa efter din dränering då jordmassorna läggs på frusen mark samt att maskinerna inte sjunker ner lika mycket som vid sommarhalvåret. Grävandet närmst huset där schaktet grävs påverkas inte nämnvärt utav minusgraderna, då oftast ett par centimeter är fruset, längre ner är det oftast varmare på grund av att huset brukar läcka energi.

Så går en dränering till

Arbetet börjar med att en eller två sidor av huset grävs upp. Det går inte att ta alla sidor samtidigt då husgrunden riskerar att ta skada

I hålet placerar vi en dräneringsslang som rinner ut mot ett avlopp av något slag

I samband med dräneringen är det vanligt att källarväggarnas utsida kläs med någon typ av fuktavvisande isolering

När allt detta är klart fylls dräneringsdiket på med drängrus (dräneringsgrus). Dräneringsdiket täcks därefter över med en fiberduk som hindrar jord och annat från att sjunka ned i dräneringen.

 Vilken funktion har dräneringen?

Att dränera hus syftar till att avleda grundvatten och ytvatten ifrån byggnaden, det för att förhindra  fukten att leta sig in igenom väggen.
Att ha fukt i en källare under en lång tid kan vara skadligt. Kontakta oss om du är osäker på om du behöver en dränering.

Planerar du att dränera om ditt hus i Borlänge? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så ser vi till att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra representanter.