Hur lång tid tar det att återställa tomten efter en dränering?

När du utför en dränering av din fastighet går det inte att undvika att det uppstår skador på tomten där schaktningsmaskiner har farit fram. Att återställa tomten efter en dränering tar tid. Vi kan hjälpa dig med både dränering i Borlänge och med återställning av din tomt.

Det spelar ingen roll hur väl du förbereder för en dränering av din fastighet det kommer ändå uppstå skador i samband med att arbetet med dränering i Borlänge utförs. I viss mån kan du planera en uppläggningsplats för schaktavfallet, så att den inte sprids ut över stora delar av tomten. Du kan också välja att utföra arbetet under vinterhalvåret då marken är hårdare och därmed tar mindre skada. Men skador kommer det att bli och efter att dräneringen är klar så återstår det mödosamma arbetet med att återställa tomten till samma skick som det var innan arbetet med dränering påbörjades.

 

Återställa tomten efter dränering

Innan du kan återställa tomten efter dränering behöver markområdet som är uppgrävt i samband med dräneringen och som sedan är återställt få sätta sig. Normalt tar det 2-3 månader innan marken har satt sig efter en dränering i Borlänge. Du kan förstås påbörja arbetet med återställning en bit från dräneringen men att återställa tomten vid dräneringen bör få vänta ett tag så att inte dräneringen påverkas. Att återställa tomten till sitt gamla skick tar tid. Hur lång tid beror på hur omfattande skadorna är efter dränering. Har exempelvis altaner fått rivas, är markplattor nedtryckta i marken och är det djupa spår i tomten efter schaktningsmaskiner krävs det en del arbete för att återställa tomten.

 

Jämna ut skador i marken och lägga nytt markskikt

Det är schaktningsmaskinerna som ställer till med de värsta skadorna på tomten då de kan plöja upp spår som är upp till en halvmeter djupa. Det innebär att matjorden som ligger överst på marken kommer blandas upp med otjänligt markmaterial vilket gör att det blir svårt att få något att växa på den marken. Därför behöver dessa djupa spår grävas upp, sedan fyllas upp med lämpligt och dränerande markmaterial. Därefter kan du lägga på ett nytt lager med frisk matjord. Slutligen kan du anlägga en ny gräsmatta, sätta nya buskar eller rabatter. Detta arbete kan du utföra själv eller så kan du anlita ett markföretag som utför återställningen.

 

Du får räkna med att du kanske inte hinner få marken helt återställd till denna säsong utan att det kommer ta några månader att jämna ut marken och få växtlighet på tomten igen. Sedan ska eventuellt den gamla eller en ny altan sättas upp och andra detaljer som man var tvungen att riva i samband med dräneringen.

 

Kontakta oss för mer information om dränering i Borlänge

Gårdsmark är ett markföretag som utför tjänster som bland annat dränering, markarbete och avloppssystem. Vi har varit verksamma under många år och har fått goda omdömen från tidigare kunder vilket borgar för att även du blir nöjd med vårt arbete. Utöver dränering kan vi förstås även hjälpa dig med att återställa tomten till sitt ursprungliga skick. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din dränering eller för att boka en kostnadsfri fuktmätning av din fastighet. 

Planerar du att dränera om ditt hus i Borlänge? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så ser vi till att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra representanter.