Dränering i Borlänge

Så här går en dränering till i Borlänge

Är du husägare och har hört talas om dränering? Kanske är grannen på gång med grävande, men du själv står frågandes till varför? Enkelt förklarat så är dränering ett mycket stort och relativt omfattande arbete som man tar sig igenom med olika steg. Det går inte att säga exakt vilka steg som kommer att användas, eftersom dessa avgörs utifrån de olika system som finns att tillämpa. Dräneringsmetoderna är många och vilket system som passar bäst beror t.ex. på husgrunden, terräng och hur omgivande tomter ser ut.

Trots det kan man ändå säga att det finns några grundläggande steg som beskriver hur majoriteten av alla dräneringar går till. Det börjar med att marken omkring ditt hus grävs upp. Här är det lite olika om man gräver upp enstaka eller alla sidor på en och samma gång. Målet är att minimera chansen för att underminera grunden och därför kan det vara bäst att ta 1-2 sidor åt gången. Här gäller det att komma ner riktigt djupt, Schaktet ska grävas ner en bit under husgrunden.

När schaktet är uppgrävt är det dags att placera ut dräneringsrör eller dräneringsslang. Dessa placeras i botten och gärna med en dräneringsduk under sig. Det är slangen eller rörets uppgift att se till så att grundvatten leds så långt bort från huset som möjligt. Efter detta steg är det dags att isolera väggarna från utsidan. Detta görs för att förhindra att fukt kan tränga sig in. En dränering skapar en bättre miljö i din källare och minimerar risken för fuktskador och mögelangrepp.

Vilka maskiner används vid dränering?

När en dränering i Borlänge ska äga rum, t.ex en husdränering, så krävs många verktyg och maskiner. Av denna anledning är det ytterst få som väljer att utföra arbetet själv. Det är helt enkelt för mycket jobb som krävs och för många maskiner som behöver hanteras. Du kommer t.ex. att behöva hyra en grävmaskin för att gräva schaktet runt ditt hus. Larvmaskiner finns tillgängliga för uthyrning, men eftersom jobbet är så pass stort och svårt är det vanligast att ta hjälp av ett professionellt företag. Utöver grävmaskinen kommer du även att behöva köpa in det material som kommer behövas för din dränering.


Vad är viktigt att tänka på inför en dränering runt huset?

Det första du behöver ta reda på är om du behöver dränera ditt hus i Borlänge. Hur många år har gått sedan senaste dränering? Känner du fukt eller lukt av mögel så är svaret helt klart ja, detsamma gäller om det var över 30 år sedan som den senaste dräneringen utfördes. Något som är viktigt är att välja en dräneringsentreprenör med goda kunskaper och en bra försäkring som kan täcka upp för eventuella skador vid din dränering. Dräneringsentreprenören ska även hjälpa dig att se till så att du kan nyttja ditt ROT-avdrag. Med hjälp av ROT får du ett avdrag på hela 30 % på den totala arbetskostnaden för din dränering.

Planerar du att dränera om ditt hus i Borlänge? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så ser vi till att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra representanter.