Måste jag dränera även om jag har torpargrund?

Behöver jag dränera en torpargrund?

Många ställer sig frågande till om man behöver dränera ifall huset har en så kallad torpargrund. Svaret på den frågan är ja. I de flesta fall så kommer du att behöva dränera din torpargrund precis på samma sätt som andra husgrunder. En torpargrund är vanligast på äldre hus eller t.ex. på hus på landsbygden. Då använde man sig av större stenar för att höja upp huset från marken och på så sätt minimera risken för fuktskador.
Än idag finns det hus med torpargrund kvar, men eftersom vår levnadsstandard har förändrats mycket genom åren så klarar sig inte huset på samma sätt mot väta som förr. Orsaken till detta var för att man förr lät ett rör från spisen gå ner i husgrunden. Spisen användes för att värma upp huset, men även för att laga mat och värma vatten. Spisen var således igång nästan hela tiden och den varma rök som slussades ner mellan träplankorna och in i husgrunden säkerställde att det blir både torrt och fritt från fukt. Idag behöver man ta till andra åtgärder, t.ex. just genom en husdränering i Borlänge.

Dränering av torpargrund i Borlänge

Det är väldigt vanligt att torpargrunder får problem med fukt. Anledningen till detta är för att de moderna golven är så pass välisolerade nu jämfört med förr. Vi värmer heller inte upp vår grund med hjälp av spisen längre och kylan som nu kvarstår gör att det lätt bildas både ånga och fukt. För att undvika problem så är det viktigt att krypgrunden hålls så varm och torr som möjligt, samtidigt som du ser till så att du har en god isolering på utsidan.

Vad kostar det att dränera en torpargrund i Borlänge?

Det är alltid svårt att säga ett exakt pris på vad din dränering kommer att kosta. En stor del av kostnaden avgörs utifrån hur stort ditt hus är och en annan del utifrån hur terrängen och omgivningarna ser ut. Naturligtvis är arbetets omfattning även av stor vikt. Kom ihåg att du kan använda dig av ROT-avdraget när du ska utföra markarbeten i Borlänge. Med hjälp av ROT har du möjlighet att få 30 % rabatt på arbetskostnaden.

Stora skillnader på livskvalitet efter en dränering

Oavsett om du har ett hus med en källare eller ett torp med bara något enstaka rum så kommer en dränering i Borlänge att bidra till många fördelar. Förutom att du förhindrar fukt och väta från att förstöra ditt hus så ser du även till att spara på stora mängder med energi. Fukt och väta kan leda till mögelangrepp, vilket i sin tur kan bidra till sjukdomar eller svårigheter med andning. Mögel är naturligtvis inte heller bra för huset och kan orsaka stora problem. Efter en dränering i en torpargrund kan du förvänta dig ett mycket varmare och skönare golv att gå på. Värmen från golvet kommer i sin tur att se till så att hela bostaden känns skönare och du behöver inte använda el på samma sätt.

Planerar du att dränera om ditt hus i Borlänge? Boka in ett kostnadsfritt hembesök redan idag!

Börja med att fylla i dina kontaktuppgifter i formuläret nedan, så ser vi till att boka in ett personligt möte där du får träffa en av våra representanter.